Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 02.10.2024, 22.07

Kokkolan reissusta ei herunut sarjapisteitä

Pikakomennuksella kentälle päässyt nuori Iivo Hirvonen osoitti olevansa pelimies

Savo Volleyn kauden ensimmäinen virallinen vierasottelu ei tuonut sarjapisteitä. Hyvästä neljännen erän loppukiristä huolimatta Tiikerit vei ottelun lukemin 3-1 (25-22, 27-25, 22-25, 25-22).

Kohtalaista suurempaa parran pärinää aiheutti ottelupallossa tilanne, missä savolaisten silmin katsottuna Tiikereiden puolella verkkoa tapahtui käsittelyvirhe, mitä eivät tuomarit kuitenkaan sellaiseksi katsoneet.

Savo Volley oli kirinyt 22-17 -tilanteesta jo pisteen päähän, mutta kiri tyssäsi tuohon ottelupalloon. Nähtäväksi jäi, olisiko kiri jatkunut.

Savo Volley matkasi Pohjanmaalle hieman vajaalla miehityksellä, sillä ottelua katsoivat kotisohvalta flunssaiset Aki Huikari ja libero Miro Rasinperä.

Liberon kuume toi pelipaikan Iivo Hirvoselle, 19, joka näin pääsi pelaamaan elämänsä ensimmäisen täyden liigaottelun.

Nuori mies ei vastuuta säikähtänyt. Tiikerit luonnollisesti pommittivat Hirvosta aloituksillaan. Neljään erään hän nosti huimat 60 aloitusta, ja teki sen mukavasti 53 prosentin tarkkuudella – suoria virheitä kertyi vain neljä.

– Vähän tietysti aluksi jännitti, mutta pian pystyin pelaamaan rennosti, kertoi Hirvonen.

– Olen omaan peliin ihan tyytyväinen – vähän tuosta saa lisää itseluottamusta.

Valmentaja Arttu Keränen oli samoilla linjoilla.

– Kovaan paikkaan kaveri joutui, mutta täytyy sanoa, että hyvin hän hoiti homman, pohti Keränen.

– Varsinkin vastaanotossa hän oli hyvä.

Mainion vastaanoton lisäksi Hirvonen haki muutamia upeita puolustuspalloja.

Savo Volley johti kaikkia eriä noin puoleen väliin saakka, mutta kolmessa niistä Tiikerit hiipi rinnalle ja ohi.

– Meiltä katosi päättäväisyys ensimmäisessä ja toisessa erässä, arvioi Arttu Keränen.

– Kolmanteen erään saatiin sitten tehoa varsinkin jatkopallohyökkäyksiin.

Keränen löysi parannettavaa tulevan sunnuntain TUTO-ottelua varten.

– Torjunnassa meidän pitää olla napsun verran tarkempia, että saamme puolustuspeliä paremmaksi.

– Virheillä tätä ottelua ei kumpikaan hävinnyt, arvioi Keränen, mutta pyörsi heti perään hieman sanojaan.

– Teimme syöttövirheitä sellaisissa syötöissä, mitkä eivät olisi saaneet olla virheitä.

Valmentaja puhui totuuden sanoja – esimerkiksi viimeisen erän tilanteessa 23-22 hakkuri Joonas Jokela sortui aikalisän jälkeiseen syöttövirheeseen, ja se toi kotijoukkueelle ottelupallon, joka sitten päättyi edellä kerrotulla tavalla savolaisittain kehnosti.

Vastustajan valmentaja Mikko Keskisipilä oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Edelliseen VaLePa-peliin verrattuna otimme askeleen eteenpäin, totesi Keskisipilä.

– Sastamalassa meillä oli ongelmia hyökkäyksen kanssa, ja syöttömme oli pehmeä. Nyt onnistuimme niissä paremmin.

Savo Volleyn tehomiehet pisteiden teossa olivat hakkuri Jokela (22/+13) ja yleispelaaja Kaleb Jenness (21/+13). Keskipelaajista Tommi Siirilä oli tutun tehokas (11/+7).

Vastustajan ykkönen oli ehdottomasti yleispelaaja Jere Mäkinen (22/+12). Hakkuri Oskari Keskinen paransi loppua kohti, ja oli viimeisessä erässä lähes pitelemätön.