Tapio Hartikainen 19.10.2024, 19.40

Savo Volley aloitti ryhtiliikkeensä kunnialla

Raision Loimu jäi savolaisten jalkoihin tiukan alun jälkeen.

Niin ailahtelevaista on maallinen kunnia.

Helmikuun alussa Raision Loimu ja Savo Volley kamppailivat keskenään Suomen cupin kirkkaimmasta mitalista. Nyt kun joukkueet kohtasivat uudemman kerran, voitiin puhua miltei Mestaruusliigan jumbofinaalista – kumpikin joukkue kun on aloittanut kauden vaisuhkosti.

Kumpikin joukkue kaipasi siis pienoista ryhtiliikettä, ja lauantai-illan ottelun perusteella savolaiset ovat onnistuneet siinä paremmin.

Tiukan ensimmäisen erän jälkeen taisto kääntyi selkeästi Savo Volleylle, ja loppulukemiksi saatiin 0-3 (30-32, 21-25, 18-25) -vierasvoitto.

Parantamista silti kummallekin joukkueelle jäi.

Savo Volleyn syöttö oli kaksi ja puoli erää huono, mutta kun kolmannen erän puolessa välissä syöttöviivan taakse asteli hakkuri Joonas Jokela, tapahtui muutos.

Kotijoukkueen orastava johto tilanteessa 12-10 muuttui hetkessä vieraiden 12-16 -johdoksi. Kolme pisteistä tuli suoraan Jokelan syötöllä, loput kolme yleispelaaja Kaleb Jennessin nelospaikan hyökkäyksillä.

Jokelan ansiolistaan luettakoon vielä ottelupallotilanteessa tehty huikea puolustus.

– Kolmeen sarjapisteeseen olen tyytyväinen, pohti Savo Volleyn päävalmentaja Arttu Keränen.

– Pieniä väläyksiä oli jo siitä, mitä olemme parin viikon ajan jumpanneet. TUTO-ottelun jälkeen pelimme on ailahdellut liikaa.

– Syötön kanssa meillä on ollut vaikeuksia, ja niin oli nytkin Joonaksen kolmannen erän syöttöihin saakka.

– Meillä on kuitenkin vielä paljon tekemistä. Jos suorittaminen on 90 prosentin tasolla, on tulos 50 prosentin tasolla.

Vastustajan valmentaja Austris Stals etsi syytä pisteettömään alkukauteen joukkueen mentaaliselta puolelta.

– Joukkue pohtii vielä liikaa menetettyä edellistä pistettä, kun uusi sellainen on jo ilmassa, sanoi Stals.

– Ongelmamme on myös siinä, että haemme vielä aloittavaa kuusikkoamme.

– Pelaajat haluavat kyllä taistella, mutta jokaisen pitää vielä parantaa omaa tasoaan.

Savo Volley rakensi pelinsä pitkälti hakkuri Jokelan varaan – ja hän olikin entisessä kotisalissaan mies paikallaan. Tehot 24/+16 kertovat paljon kolmieräisen pelin kulusta.

Kaleb Jenness (13/+5) paransi huimasti loppua kohti. Hän paikkasi alun pientä hyökkäyshaparointiaan mahtavalla vastaanotolla läpi ottelun. 16 aloitusta nousivat passari Brett Shewardille 81 prosentin tarkkuudella.

Michael Michelaulla (8/+1) ei ollut paras päivänsä.

Keskipelaajat Tommi Siirilä ja Petteri Härkönen pääsivät muutaman kerran nauttimaan tyhjältä verkolta, kun passari Sheward eksytti vastustajan torjunnan.

Loimun joukkue sai mieluisan paluumuuttajan, kun Eemeli Kouki palasi korvaamaan loukkantunutta veljeään Aapelia.

Pelimies on aina pelimies, mutta Kouki ei vielä ole kenties parhaimmassa vedossaan.

Hakkuri Dhikirullahi Oyedepo paukutti muutaman kerran näyttävästi, mutta Savo Volley onnistui pimentämään hänetkin – toki mies teki paljon omia virheitäkin.