Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 06.10.2024, 20.11

TUTO Volley jatkoi voittokulkuaan

Savo Volleylle kauden toinen tappio

TUTO Volley oli juuri niin vahva, mitä sen edelliset ottelut ovat osoittaneet. Turkulaiset ovat iskeneet hampaansa todelliseen kultakimpaleeseen saatuaan riveihinsä hakkuri Antti Ropposen.

Paljon vastuuta ymmärrettävästi saaneen hakkurin johdolla TUTO Volley vei kaikki sarjapisteet mukanaan pitkälle matkalle lukemin 1-3 (25-23, 21-25, 20-25, 22-25).

– Meillä oli ensimmäinen erä ja neljännen loppupuolisko ihan ehjää peliä, arvioi Savo Volleyn päävalmentaja Arttu Keränen.

– Pystyimme parantamaan syöttöpeliämme edelliseen peliin verrattuna, mutta vastaanoton kanssa meillä oli yllättävänkin pahoja ongelmia.

Suoria ässäsyöttöjä turkulaiset paukuttivat tosin vain neljä, mutta passari Brett Sheward joutui liian usein juoksemaan pallon perässä eikä pystynyt käyttämään ykköstemmon hyökkäystä kenties yhtä paljon kuin olisi halunnut.

Tommi Siirilä (8/+4) ja Petteri Härkönen (10/+7) olivat varsin hyvässä vedossa ja olisivat kernaasti saaneet enemmänkin ruokaa.

Savo Volleylla on ollut pieniä kokoonpanomurheita – Miro Rasinperä ja Aki Huikari olivat tosin nyt pelikuntoisia, eikä heidän pieni toipilaisuutensa näkynyt peliesityksessä. Huikari pääsi pariin otteeseen kentälle, ja teki jopa uransa ensimmäisen pisteen syöttämällä komeasti ässän.

Vastustajan valmentaja Jani Niskakangas ei vielä kulje takki auki, vaikka joukkueensa onkin orastavassa voittoputkessa.

– Tiukka matsi, mutta ehkä olimme juuri tuon verran parempia, sanoi Niskakangas

– Viimeinen erä oli jo olevinaan vahvasti meidän, mutta Savo Volley tuli vielä mukaan.

– Olen tyytyväinen ja ylpeä pelaajista, että he hoitivat homman kotiin.

Ottelu näytti tosiaan selvältä neljännen erän tilanteessa 10 – 17, mutta niin vain savolaiset nousivat vielä pisteen päähän tilanteeseen 22 – 23. Jan Heleniuksen nelospaikan hyökkäyksellä ja savolaisten verkkovirheellä erä ja ottelu kääntyivät vieraille.

Savo Volleyn laitahyökkääjistä Joonas Jokela (28/+18) oli lähes omalla tasollaan, Kaleb Jenness (13/+7)  väläytteli ajoittain – Michael Michelaulla (10/+5) ei ollut paras päivänsä paitsi vastaanotossa, minkä hän hoiti kunnialla 75 prosentin tarkkuudella.

Vieraiden parhaat olivat siis hakkuri Ropponen (28/+15 ja yleispelaaja Jan Helenius (18/+13).

Erityismaininta täytyy antaa TUTO Volleyn puolustuspelaamiselle – libero Aatu Kulmalan johdolla vieraat kaivoivat peräti 53 palloa takaisin peliin, kun Savo Volley jäi 39 palloon.