Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 26.09.2024, 18.17

Uusi kausi aloitetaan mestaria vastaan

Uusi kausi aloitetaan mestaria vastaan

Savo Volley korkkaa uuden Luolan heti huippuottelulla

Savo Volleyn tulevassa kaudessa on paljon uutta.

Valmentaja vaihtui, yksi tärkeimmistä kotisaleista vaihtui, ja pelaajisto vaihtui – tosin peruspilarit ovat ennallaan.

Lähinnä naisten lentopalloilussa kannuksensa ansainnut Arttu Keränen luotsaa Savo Volleyn miehiä jatkossa. Valmentajan omien sanojen mukaan muutos ei ole suuren suuri.

Harjoitusten ja treenipelien antamien kokemusten mukaan joukkue ja valmentaja ovat löytäneet yhteisen kemian hyvin.

Kokonaan uusi tilanne on pelipaikassa. Kauden avaus Hurrikaani Loimaata vastaan – sekä kuusi muuta runkosarjan mittelöä – pelataan Kuopiossa Luolassa. Paikan virallinen nimi on Savilahden Liikunta- ja Tapahtumakeskus.

Vaikka Luola on Savo Volleyn uusi ”kotiareena”, ei suuren suurta kotietua ole odotettavissa. Vaikka joukkue treenaa nykyisin samassa paikassa, eivät olosuhteet ole aivan samanlaiset – sarjapelit kun pelataan kolmen lohkon hallissa kahdella lohkolla, harjoitukset yhdellä ja eri suuntaan kuin pelit.

Savo Volleyn uuden kokoonpanon merkittävin muutos lienee, että rosteriin on otettu paljon nuoria tulevaisuuden lupauksia. Aki Huikari, Otto Oivanen, Leo Laitinen ja Iivo Hirvonen ovat nimiä, jotka varmasti nousevat lentopalloväen tietoisuuteen ennemmin tai myöhemmin.

Entisistä pelimiehistä jatkavat ikiluotettava yleispelaaja Michael Michelau, maajoukkueessa meritoitunut keskipelaaja Tommi Siirilä, ja kollegansa Petteri Härkönen, joka nyt pystyy näyttämään potentiaaliaan suuremmalla vastuulla.

Passarin tontille hankittiin Brett Sheward, jolle pelilliset asiat eivät ole ongelma pre-seasonin perusteella – nähtäväksi jää, kuinka Floridan ja Hawaijin mieheltä onnistuu Suomeen sopeutuminen. Toistaiseksi se on sujunut mainiosti.

Yleispelaajaosastolta löytyy kenties mielenkiintoisin vahvistus. Kaleb Jenness saapui Suomeen myöhässä – syynä kiireet USA:n maajoukkueen mukana. Kertokoon tämä kaiken.

Hakkurina jatkaa maajoukkuemies Joonas Jokela, jolle uutta haastetta antaa sponsori, joka lupaa hyväntekeväisyyteen rahaa jokaisesta ässäsyötöstä.

Kausi ei voisi alkaa makeammin kuin kohtaamisella hallitsevaa Suomen mestaria vastaan.

Olli Kuoksan luotsaama Hurrikaani Loimaa on kokenut muutamia menetyksiä, mutta valmentajavelho saa varmasti joukkueestaan kaiken irti.

Kausi on nuori – vielä lähes sikiöasteella – mutta lauantaina 28.9. kello 18 Kuopion Luolalla alkavassa mittelössä luodaan jo jonkinlaisia asetelmia siihen, millaiseksi Mestaruusliigan kausi 2024-2025 muodostuu.

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

044 2428 421

tapio.hartikainen@savovolley.fi

**************************************************

Terveisin, 

Tapio Hartikainen

Tiedottaja

Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421

www.savovolley.fi

********************************************************************